Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ο Νίκος Τουλιάτος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για το μουσικόφιλο κοινό θεωρείται (και είναι) ο μεγαλύτερος έλληνας «κρουστός».

Το προσωπικό του ύφους διαμορφώθηκε από την εμπειρία που απέκτησε παίζοντας για πολλά χρόνια διαφορετικά είδη μουσικής με μουσικούς παραδοσιακής μουσικής, συνθέτες σύγχρονης μουσικής, και με Έλληνες και ξένους μουσικούς στον χώρο της JAZZ της σύγχρονης και αυτoσχεδιαζόμενης μουσικής.
Image:NikosTouliatos.jpg

Έχει μια πλούσια και πολυετή μουσική καριέρα στο ενεργητικό του, γεμάτη πολυάριθμα έργα και διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Νίκος Τουλιάτος ήταν ο δημιουργός και επικεφαλής των 400 τυμπανιστών της τελετής έναρξης και ο δημιουργός της ομάδας κρουστών και συνθέτης του κομματιού που ακούστηκε κατά την είσοδο των αθλητών και σημαιών στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2004. Ο Νίκος Τουλιάτος μαζί με την ομάδα CROUSSIS είναι τα τελευταία 20 χρόνια οι κατεξοχήν εκφραστές του ρεύματος των ομάδων κρουστών και της χρήσης κάθε είδους αντικειμένων σαν κρουστά όργανα στην Ελλάδα, χωρίς βέβαια να περιορίζονται μόνο σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου